Wat is bestialiteit?

Bestialiteit is de benaming die gebruikt wordt voor het hebben van seksuele betrekkingen met dieren. In België is dit bij wet verboden sinds 2007. Seksuele betrekkingen moeten zeer ruim opgevat worden en kunnen gaan van manuele of orale bevrediging van het dier, tot penetratie van het dier.

Is seks met dieren strafbaar?

Ben je schuldig aan het hebben van seks met dieren dan loop je het risico een gevangenisstraf tot 3 maanden te krijgen of een geldboete die kan oplopen tot 16.000 euro. De strafmaat wordt bepaald door de dierenwelzijnswetgeving.

Is het maken van dierenporno ook strafbaar?

Ja, de regels rond openbare zedenschennis zijn dan van toepassing. Dit kan bestraft worden met een gevangenisstraf tot 2 jaar en een geldboete die kan oplopen tot 24.000 euro.

Advocaat bestialiteiten

Veelgestelde vragen over bestialiteiten

Ja, de dierenwelzijnswetgeving stelt dat alle seksuele betrekkingen met dieren strafbaar zijn.

Bestialiteiten zijn strafbaar overeenkomstig artikel 35, 9° van de wet betreffende de bescherming en het welzijn der dieren. In geval van openbare zedenschennis is ook het strafwetboek van toepassing.

Ja. De rechter zal bijvoorbeeld strenger kunnen oordelen wanneer er sprake is van herhaaldelijke feiten of een eerdere veroordeling.

Als gespecialiseerde advocaat in bestialiteiten begrijpen we het cruciale belang om altijd bereikbaar te zijn. Daarom zijn we 24/7, elke dag beschikbaar. Ons telefoonnummer is 0487 44 07 20.

Zeer goed geholpen door Sanne De Clerck. Levert top werk. Vecht als een leeuw voor je rechten.
Zwijgrecht verdachte
D.
Mijn ervaring met dit advocatenkantoor is ronduit super positief, Ben goed bijgestaan, in de voor en nadelen van de zaak. Werd ook super verdedigd in de rechtzaal, en dit allemaal omdat het dossier tot in de puntjes was voorbereid.. nogmaals dank
Zwijgrecht verdachte
W.
Mijn grootste respect voor Sanne .Ben altijd heel professioneel behandeld en heeft alle moeite gedaan om mijn zaak tot een goed einde te brengen.Was meelevend met ons daar dit een wereld is waar wij niets van weten.Duizend maal dank ervoor.
Zwijgrecht verdachte
B.

Hoe werken wij

Bespreek uw
probleem

Bij ons kan u discreet en vertrouwelijk terecht. Praat 24/7 met een advocaat gespecialiseerd in bestialiteiten. Wij bieden graag een luisterend oor.

Ontvang
vrijblijvend advies

Door onze uitgebreide ervaring in bestialiteiten weten wij als geen ander hoe wij jou kunnen bijstaan. Ons eerste gesprek is altijd volledig gratis en vrijblijvend.

Professionele
bijstand

Als u er na ons adviserend gesprek van overtuigd bent dat wij jou ook in de verdere procedure kunnen bijstaan, doen we dit met volle overgave. Op deze manier ontvang jij de juridische verdediging die je verdient.

× Advies nodig?