Kleuterleerkracht aangehouden voor zedenfeiten in Geraardsbergen

Geraardsbergen Zedenfeiten

Een onderwijzer van 38 jaar oud, werkzaam bij een basisschool in Geraardsbergen, is in hechtenis genomen op bevel van de onderzoeksrechter. Dit is onderdeel van een lopend onderzoek naar zedenfeiten met minderjarigen en het creëren en verspreiden van beelden van seksueel misbruik van kinderen, zoals bevestigd door het Openbaar Ministerie van Oost-Vlaanderen.

Het onderzoek richt zich op een docent van het Sint-Catherinacollege in Geraardsbergen. Volgens Annelies Verstraete, woordvoerder van het Openbaar Ministerie, betreft het onderzoek de productie en distributie van kinderpornografie en zedendelicten met minderjarigen.

Zedenfeiten Geraardsbergen – wat is de huidige stand van zaken?

Naar aanleiding van informatie ontvangen door de federale politie op 31 januari, heeft het Openbaar Ministerie een onderzoeksrechter ingeschakeld. Een huiszoeking in de woning van de verdachte vond plaats op vrijdag 2 februari, waarna hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen. Diezelfde middag verscheen hij voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde, die besloot hem in hechtenis te nemen.

Het doel van het onderzoek is om te bepalen hoeveel slachtoffers er zijn gemaakt, zowel op de school als daarbuiten. De betreffende leraar is voorlopig geschorst. Op dinsdag stond de man terecht voor de raadkamer in Oudenaarde, maar een besluit over zijn verdere aanhouding moet nog worden genomen.

Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat de misdrijven plaatsvonden op een school in Geraardsbergen, zoals aangegeven in een persverklaring. De schoolleiding bevestigt dat er incidenten op school hebben plaatsgevonden, maar benadrukt het belang van het beschermen van de privacy van de slachtoffers. Vanavond is er een bijeenkomst gepland voor de ouders van de leerlingen.

Advies nodig?

Heb je advies nodig van een advocaat gespecialiseerd in zedenfeiten? Ons kantoor begrijpt het belang van constante bereikbaarheid in dergelijke gevoelige zaken. Daarom kun je bij ons 24/7 contact opnemen voor vrijblijvend juridisch advies en ondersteuning. We staan altijd klaar om je te ondersteunen en adviseren met de expertise die in deze situaties vereist is.

Sanne De Clerck

Sanne De Clerck

Sanne De Clerck is al jarenlang gespecialiseerd in strafrecht en zedenfeiten. Het is haar passie om op te komen voor de rechten van een ander. Via de website Advocaat Zeden wenst zij iedereen te informeren aangaande zedendelicten en strafrechtelijke procedures.
advies delen met anderen

Inhoud

× Advies nodig?