Tinder & seksueel misbruik

Tinder misbruik

Tinder is een populaire datingapp om mensen te ontmoeten en afspraken te maken. Veel mensen gebruiken de app voor een leuke date of om nieuwe mensen te leren kennen. Maar helaas zijn er ook schaduwkanten aan dit soort platforms. 

Kan een dader volledig anoniem blijven? 

Nee, volledige anonimiteit is niet gegarandeerd, zelfs wanneer een gebruiker incognito op Tinder zit. Politiediensten kunnen via IP-adres en andere technieken veel achterhalen. 

Waar kun je melding maken van seksueel geweld? 

Tinder biedt zelf mogelijkheden om misbruik te melden en moedigt gebruikers aan om verdachte situaties te rapporteren. Naast de politie zijn er ook verschillende meldpunten voor slachtoffers. Als advocaten gespecialiseerd in zedenfeiten staan wij ook steeds voor jou klaar. 

Welke soorten seksueel misbruik komen voor via Tinder? 

Er zijn verschillende vormen van seksueel misbruik die via Tinder kunnen voorkomen. 

Enkele voorbeelden zijn: 

  • Een volwassene kan zich op Tinder voordoen als een tiener om met jongere slachtoffers af te spreken. 
  • Na uitwisseling van seksueel getinte berichten en beelden kunnen deze zonder toestemming verspreid worden. 
  • Na uitwisseling van seksueel getinte beelden kan er een vorm van intimidatie of chantage plaatsvinden. 
  • Bij een echte Tinder-date kan het seksueel misbruik zich ook verder uitstrekken dan alleen online. 

Recent werd een man uit Antwerpen vrijgesproken van verkrachting nadat hij zich op Tinder anders had voorgedaan dan hij werkelijk was. Hoewel het Openbaar Ministerie twee jaar gevangenisstraf eiste, vond de rechtbank dat er geen sprake was van list en bedrog. Advocaat Sanne De Clerck: “We zijn heel opgelucht dat de rechtbank onze juridische argumentatie volledig heeft gevolgd.” 

Sanne De Clerck

Sanne De Clerck

Sanne De Clerck is al jarenlang gespecialiseerd in strafrecht en zedenfeiten. Het is haar passie om op te komen voor de rechten van een ander. Via de website Advocaat Zeden wenst zij iedereen te informeren aangaande zedendelicten en strafrechtelijke procedures.
advies delen met anderen

Inhoud

× Advies nodig?