Wat is voyeurisme?

Voyeurisme is een term die wordt gebruikt om te beschrijven wanneer iemand zich opzettelijk richt op het observeren van een andere persoon of het maken van beeld- of geluidsopnames van die persoon terwijl deze persoon redelijkerwijs mocht verwachten beschut te zijn voor ongewenste blikken.

Het is hierbij belangrijk dat er geen toestemming is van de persoon in kwestie. Er is ook geen toestemming als dit buiten zijn medeweten gebeurt.

Verder moet de persoon ook ontbloot zijn of seksuele handelingen stellen.

Wanneer is iemand ontbloot?

De persoon is ontbloot als hij of zij een deel van het lichaam toont dat verhuld zou zijn gebleven indien de persoon had geweten dat hij werd geobserveerd of wist dat er een beeld- of geluidsopname zou worden gemaakt.

Moeten er camerabeelden worden gemaakt om te spreken van voyeurisme?

Neen, ook gewoon kijken of het maken van geluidsopnames is al strafbaar.

Advocaat voyeurisme

Veelgestelde vragen over voyeurisme

Dit seksueel misdrijf kan bestraft worden met een gevangenisstraf tussen 6 maanden en 5 jaar. Dit kan nog oplopen als er bijvoorbeeld beelden online worden verspreid. Als het gaat om minderjarigen kan dit ook aanzien worden als kinderporno. In dat geval liggen de straffen nog veel hoger: tot wel 15 jaar cel en een geldboete tot 100.000 euro.

Wanneer je slachtoffer bent, is het van groot belang om te weten dat je niet alleen staat. Child Focus kan te allen tijde bereikt worden via het nummer 116 000 of via het e-mailadres 116000@childfocus.org. Daarnaast kun je contact opnemen met de politie of praten met je familie en vrienden. Indien je behoefte hebt aan juridische ondersteuning van een advocaat die gespecialiseerd is in voyeurisme, kun je altijd contact met ons opnemen. We zijn ook 24/7 beschikbaar.

Onderaan deze pagina kan je al onze contactgegevens terugvinden. Wij zijn alle dagen 24/7 bereikbaar.

Fantastisch team met ultra persoonlijke, professionele en pragmatische aanpak die alles doen voor het meest wenselijke resultaat te behalen.
Zwijgrecht verdachte
O.
Er was slechts een zeer korte tijd tussen de aanstelling van dit advocatenkantoor en de behandeling van mijn zaak op de rechtbank , maar dit is allemaal zeer vlot verlopen . De informatie naar mij toe ivm alle stappen in deze case was zeer duidelijk . Ik ben zeer tevreden .
Zwijgrecht verdachte
Rudolf
Sanne is een advocate met kennis van zaken. Iemand die gelooft in haar cliënten. Geeft heel veel feedback en is eerlijk in haar beoordelingen. Benadert u als mens en geeft u volledige support.
Zwijgrecht verdachte
E.

Hoe werken wij

Bespreek uw
probleem

Bij ons kan u discreet en vertrouwelijk terecht. Praat 24/7 met een advocaat gespecialiseerd in aanranding. Wij bieden graag een luisterend oor.

Ontvang
vrijblijvend advies

Door onze uitgebreide ervaring in aanrandingszaken weten wij als geen ander hoe wij jou kunnen bijstaan. Ons eerste gesprek is altijd volledig gratis en vrijblijvend.

Professionele
bijstand

Als u er na ons adviserend gesprek van overtuigd bent dat wij jou ook in de verdere procedure kunnen bijstaan, doen we dit met volle overgave. Op deze manier ontvang jij de juridische verdediging die je verdient.

× Advies nodig?